Op med kvadratet

Du har nu med garanti gættet, at det hele drejer sig om at få højttalerne elektrisk set så tæt på forstærkeren som muligt. Og det kan du gøre ved at øge kvadratet på dine højttalerledninger.

Det gælder hele vejen – fra forstærkerens udgangsbøsninger til de enkelte højttaleres tilslutningspoler. Så du må ind i højttalerkabinettet og skifte ALLE ledningerne ud. Skift kun én ledning ad gangen, så du undgår fejl. Er du ikke helt sikker i sagen, så få hjælp fra én, der kan.

Arbejdet belønnes rigeligt – lyt selv.

Og mens du er inde i kabinettet, så tag lige og gør to ting mere: Hvis der ligger sådan noget hvidt, loddent kunstmateriale inde i dit kabinet, så erstat det med 50 mm A-batts, som du skærer til og limer fast med hvid lim på alle 6 sider.

Desuden kan du med held montere en 40 x 40 mm træpind så hårdt i klemme mellem bashøjttalerens magnet og den modstående bagvæg, som du tør. Det afstiver dit kabinet.

Her er tilslutningskablerne særligt korte. Et 4-vejs mono-system
med tilhørende forstærkere og elektronisk delefilter.
 

Og hvor meget skal kvadratet så øges på tilslutningskablerne? Jeg vil sige ikke under 2 x 6 kvadrat blød/mangekoret og ikke længere end 3-4 meter.

Når du nu drøner hen til den nærmeste radioforretning for at købe ledning, så vær opmærksom på, at det er øgningen af kvadratet, der virkelig hjælper. Forhandleren vil sikkert slå på, at mere eksotiske metaller end kobber forbedrer lyden endnu mere.

Og det er til en vis grad rigtigt. Men de bliver enormt dyre pr. meter, så det må være en afvejning.

Husk at guld har større modstand end kobber. Sølv lidt lavere end kobber.

Nu skal vi have kabinetterne placeret rigtigt.

 

Lydpotten v/ Hans Grand
Bakkelyparken 42
8680 Ry
info@1hg.dk

www.hansgrand.dk
Du er her: HomeOm højttalereOp med kvadratet